Idag så var det start av vår efterlängtade kurs i Jaktapportering för nybörjare. Vi startade med att klä på oss alldeles för mycket kläder hemma för när vi kom ner till Kicki Ewö i Falerum var det riktigt skönt och solen visade sig också. Vi började med en kort presentation av oss själva och vad vi ville ha ut av kursen. Nu med facit i hand så behöver vi träna lydnad eftersom Humlan drog till skogs när hon skulle hämta in en apport. Efter en tur runt omkring på ca fem minuter så kunde vi fortsätta med kursen igen. Nu fungerade det lite bättre men oj vad mycket jobb vi har framför oss.

Markering och apport fungerade bra fram till avlämningen, hon släpper förtidigt. Sista övningen var med en kaninapport som hon inte alls tyckte om det blev både morr och backning men Kicki fick till det med att hon mot slutet hade kaninen i munnen och gick ett par meter så framstegen kommer sakta men säkert och det lovar gott i framtiden.

Målet borde vara som med Kicki’s Virre han låg snällt och tittade på vad våra hundar håll på med. När sen Kicki visade hur dirigering fungerar så var det nästan så man fick ståpäls. Klockrent samarbete mellan hund och förare, då är det roligt att vara ute på jakt men vi har ju som sagt bara börjat med Humlan.

Det finns mer bilder här