Om oss

Vy över Pilkällans Kennel

 

Hejsan !!

Jag heter Bennie och min fru Birgitta, vi har varit tillsammans sedan 1976. Vi bor i Mantorp. Vi har två vuxna barn, en kille som bor i Rönninge och en tjej som bor i Mjölby. Vi köpte vår första hund 1982.  Det var en gul labbehane som kom från Messalins kennel. Han hette Messalins Fascination men fick namnet Fasse, vi blev då kära i rasen labrador. Sen dess har vi haft hund hela tiden. Efter ett par år blev vi fodervärdar åt en liten cockertjej som hette Mysan, sen tog vi hand om hennes halvbror  Musse. Sen blev det en schäfertik som hette Jessie, hon fick problem med sin ena höft. hon gick på medicin ett tag men sen visade det sig att hon inte tålde tabletterna så när vi var hos veterinären fick vi beskedet att vi nog fick välja på att ha henne kvar utan medicin och en jätteond höft. Valet var inte så svårt men jobbigt. När hon fick somna in bestämde vi oss för att inte skaffa någon mer hund.

Men det dröjde bara två månader så var vi och tittade på en liten Jack Russell kille, som fick heta Rasmus. År 2010 bestämde vi oss för att åka med Hurtigrutten, men efter noga övervägande så beslöt vi att avboka den och köpa en labbetjej istället 🙂  Och på den vägen blev det. Hon heter Humlan och kommer från en kennel som ligger strax utanför Stockholm och heter Musicals kennel. 

 

Våra tankar med kenneln.

Vi kommer att försöka ha som mål att föda upp en kull per år med friska och sunda hundar. Våra hundar bor inne hos oss i huset, Det kommer även valparna att göra. Vi har även en stor trädgård som dom kan springa och busa i.

Vi håller på rätt mycket med utställning just nu. Har även börjat med en kurs i jaktapportering nu. Vi går även lydnadskurs.