Nu har vi skaffat två stycken visselpipor med samma frekvens Acme (211.5). Jag började med att precis innan matdags vid fyra så gick jag ut med Humlan och rastade klart henne.Ringde in till Gittan som gick ut på farstun och visslade två gånger, ingen reaktion av Humlan hon tittade upp lyssnade och fortsatte med sitt luktande. Gittan visslade flera gånger utan resultat till sist fick jag säga till henne att springa in. Nästa träningsförsök likadant ingen reaktion bara tittade upp men då fuskade jag med att säga mat, då blev det full fart in. Tredje försöket två signaler och Humlan rusar in för nu har det gått upp för henne att det blir mat vid två signaler. Dagen efter vid rastningen klockan fyra, ingen visselpipa med men Humlan springer ut som vanligt tittar upp lyssnar fortsätter en stund. Efter någon minut tittar upp lyssnar, tittar på mig sen springer hon med full fart till farstun. Kommer tillbaks och fortsätter med sitt,  tittar upp igen och springer till farstun. Man kan inte säga annat än att hon vet vad två signaler betyder. Nu har jag testat med att blåsa två gånger i min pipa och hon kommer med full fart till mig och får sin belöning. Efter visselträningen så har hon blivit väldigt alert och har en helt annan uppmärksamhet en innan. Vi skickade efter våra pipor eftersom det blev halva priset mot butikerna i Linköping, klicka på bilden.